Slovenská RTVS nabídne na satelitu Astra všechny programy v HD, jejich distribuci zajistí vlastník Skylinku

8. prosinec 2021

Novým distributorem programů slovenské veřejnoprávní televize RTVS na satelitu Astra 3B bude společnost M7 Group vlastněná francouzskou skupinou Canal+. Všechny stanice RTVS budou z družice nově k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu, a to včetně okruhu Šport.

Distributorem signálu bude místo společnosti Towercom nově M7 Platform Services, která poskytuje komplexní satelitní distribuční řešení. Díky dohodě s veřejnoprávním vysílatelem bude moci RTVS dodávat kanály zároveň operátorům třetích stran. Distribuce programů na nových parametrech bude zahájena již v průběhu tohoto měsíce, aby byla zajištěna dostatečně dlouhá paralelní distribuce.

„Jsme velmi potěšeni a hrdí na to, že si nás RTVS vybrala pro satelitní distribuci všech svých kanálů, včetně nového sportovního kanálu RTVS, který slovenským divákům umožní vychutnat si nadcházející zimní olympijské hry a další významné sportovní události ve skvělé HD kvalitě,“ konstatoval Jaromír Glisnik, člen představenstva M7 Group.

„Vybrali jsme M7 jako našeho satelitního partnera, protože poskytl nejlepší nabídku. Zároveň jsme si vědomi toho, že M7 poskytuje v našem regionu vynikající a kvalitní řešení satelitní distribuce. To je klíčové pro veřejnoprávní média, jako jsme my. Partnerství s M7 navíc zajišťuje distribuci našich kanálů do všech domácností s nabídkou Skylink a zároveň nám umožňuje využívat satelitní signály k doručování kanálů operátorům třetích stran,“ doplnil Jaroslav Řezník, generální ředitel RTVS.

Parametry příjmu: ASTRA 3B (pozice 23.5 stupně východně), 11954/H, norma DVB-S2/8PSK, FEC 2/3, SR 29900

autor: lukpo
Spustit audio

Související