Slovenská RTVS spustí okruh Trojka, novináře zve na tiskovou konferenci

2. prosinec 2019

Původně byl třetí okruh slovenské veřejnoprávní televize zaměřený na sport, z finančních důvodů však byl koncem června 2011 vypnut. Od té doby má RTVS pouze dva programy.

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) se ještě v letošním roce rozšíří o novou programovou službu Trojka. Veřejnoprávní médium zaslalo dnes odpoledne novinářům pozvánku na tiskovou konferenci, která se bude konat tento pátek, tedy 6. prosince, od 10:00. Pozvánka prozatím neodhaluje žádné detaily týkající se programu, nicméně z loga stanice vyplývá, že by se měla zaměřit na archivní tvorbu. Identifikátor připomíná filmový pás.

Pozvánka ke spuštění slovenské veřejnoprávní televize Trojka

Slovenská média již v uplynulých dnech zveřejnila programové plány, která naznačují, že nová stanice byl měla zahájit vysílání v neděli 22. prosince, tedy dva dny před Štědrým dnem. Diváci se úderem šesté hodiny ranní mohou těšit na adventní koncert zpěváka Petera Nagyho. Detaily ohledně dostupnosti programu budou známé na konci týdne. Trojka byla původně sportovním kanálem RTVS a k jejímu vypnutí došlo už koncem června 2011.

autor: lukpo
Spustit audio

Související