Slovenská veřejnoprávní televize okruh Trojka prozatím nevrátí, rok 2019 pro jeho restart padl

14. prosinec 2018

Generální ředitel Jaroslav Rezník sliboval navrácení sportovního okruhu jako jeden ze svých bodů kandidátského projektu. Jeho obnovení se mu ale prozatím nepodařilo.

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS nemá v současné době finance na to, aby byla schopna obnovit vysílání tematického okruhu Trojka. Vyplynulo to ze středečního zasedání jejího dohledového orgánu, o jehož výsledcích informovala agentura TASR. Ta dále upozornila, že oproti letošnímu roku bude Rozhlas a televize Slovenska muset počítat s poklesem příjmu o 11 milionů eur, tedy přibližně 284 milionů korun. Generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník uvedl, že rozpočet pro rok 2019 je sestavený tak, aby bylo zajištěno hlavní poslání instituce.

V současné době provozuje RTVS pouze dva televizní okruhy – Jednotku a Dvojku, které je možné sledovat také u nás. Vysílání Trojky, která byla sportovně-publicistickým okruhem, bylo ukončeno již v roce 2011. Obnovení vysílání tohoto programu bylo jedním z pilířů Rezníkova kandidátského projektu, díky němuž byl nakonec zvolen generálním ředitelem. Původně s ním počítal až na rok 2020, tedy se startem letních olympijských her, agentuře TASR nakonec ale loni v říjnu řekl, že by se tak mělo stát už v roce 2019, před hokejovým šampionátem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související