Slovenská televize ponechá zpravodajskou :24, na obrazovky se vrátí Trojka. RTVS bude mít pět okruhů

28. duben 2022

Slovenská veřejnoprávní televize bude mít od května pět okruhů. Stávající programy Jednotka, Dvojka, RTVS24 a Šport doplní Trojka. Archivní kanál se vrací na obrazovky slovenských diváků po krátké odmlce, zájemci si ho ovšem budou muset najít na nové frekvenci. Na středečním zasedání Rady RTVS o tom informoval generální ředitel Jaroslav Rezník.

Vysílání archivního okruhu Trojka přerušila letos válka na Ukrajině. RTVS proto operativně spustila zpravodajský okruh :24, který však byl původně zvažovaný pouze jako dočasný – na období dvou týdnů. O dalším osudu měl rozhodnout právě válečný konflikt, který rozpoutalo Rusko. Vzhledem k tomu, že svůj zpravodajský kanál připravuje také konkurenční JOJ, RTVS nakonec zachová :24 jako plnohodnotnou stanici, aby nepřišla o konkurenční výhodu.

„Samozřejmě, počítáme s kontinuálním zlepšováním programové skladby :24 tak, aby se stala plnohodnotnou zpravodajskou televizí," citovala včerejší vystoupení Rezníka za zasedání Rady RTVS agentura TASR. Slovenská televize provozovala roky pouze dva televizní okruhy, krátce si vyzkoušel i vysílání sportovního programu, který se až po letech vrátil jako řádný. Pod vedením Jaroslava Rezníka tak médium dostalo hned tři nové stanice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související