Slovenská televize TA3 omezí dostupnost na satelitu Astra, zakóduje svůj signál

18. listopad 2019

Stanice využívá distribuci na satelitu Astra dlouhodobě. Řadu let zde vysílala ve standardní kvalitě, později přešla na formát HD. K zakódování signálu dojde začátkem prosince.

Slovenská televize TA3 omezí od pondělí 2. prosince dostupnost svého signálu. Od tohoto data ho budou moci na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, sledovat pouze ti diváci, kteří mají dekódovací kartu operátora Skylink. Redakci portálu Digitální rádio to potvrdil Jozef Pipek, výkonný ředitel společnosti IFC Media, která tento program na obou trzích při jednání s operátory zastupuje. Program bude k dispozici jak pro slovenský, tak i český region.

Omezení dostupnosti se tak klientů největší satelitní služby na českém trhu nijak nedotkne. O signál přijdou diváci, kteří se doposud spoléhali pouze na příjem programů v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Zakódování signálu může být pro řadu diváků překvapením, nicméně je třeba si uvědomit, že stanice TA3 HD funguje od roku 2018 na placeném modelu a požaduje za tuto kvalitu od operátorů peníze. Vysílání zpravodajské televize v SD kvalitě pokračuje ve slovenském DVB-T multiplexu beze změny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související