Slovenská veřejnoprávní televize RTVS nabízí novou aplikaci věnovanou zpravodajství z hor

19. březen 2019

Majitelé televizorů nebo set-top boxů připojených k internetu si mohou například přehrávat pohledy on-line kamer nebo se dozvědět informace o provozu lanovek a vleků.

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS nabízí od minulého týdne jako součást hybridního vysílání novou aplikaci Holiday Info. K dispozici je prostřednictvím pozemním DVB-T vysílačů našich východních sousedů na kanálech Jednotka a Dvojka; na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně a také v rozvodech společnosti UPC Česká republika, největšího kabelového operátora na trhu. Na straně zákazníka je vyžadován televizor, případně set-top box s podporou standardu HbbTV, který je připojený k internetu.

V rámci aplikace Holiday Info je uživateli k dispozici servis s horských středisek, a to buďto v letní nebo zimní verzi. Zájemci zde například najdou informace o aktuální sněhové pokrývce, provozu jednotlivých vleků, případně naopak lanovek. U položek Aquaparky a Koupaliště nechybí informace o ceně vstupného pro dospělé i děti nebo výšce vody. V rámci aplikace je možné zhlédnout i jednotlivé kamery z horských středisek. Aplikace je po grafické stránce ve srovnání s Panoramou České televize velmi jednoduchá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související