Slovenské Rádio Mária může začít vysílat digitálně

3. červenec 2020

Provozovatel slovenské verze na webu uvádí, že Radio Maria je dnes globálním fenoménem a stalo se nejznámější katolickou rozhlasovou stanicí na celém světě. Program je k dispozici nejen v Evropě, ale například i v Africe, Jižní Americe, Asii a Oceánii.

Slovenská verze náboženské rozhlasové stanice Radio Maria může začít vysílat digitálně. Potřebnou licenci mu na svém posledním zasedání udělil tamní regulátor, Rada pro vysílání a retransmisi (RVR). Získala ji společnost Rádio Mária Slovensko, Tato licence umožňuje rozhlasové stanici vstoupit do některého ze slovenských DAB+ multiplexů. Na výběr je tak buďto rozhlasová síť společnosti Towercom, případně operátor AVIS. Radio Maria už podpořilo digitalizaci éteru v několika evropských zemích, mj. ve Francii nebo Itálii.

Provozovatel slovenské verze na webu uvádí, že Radio Maria je dnes globálním fenoménem a stalo se nejznámější katolickou rozhlasovou stanicí na celém světě. Skromné ​​začátky Radia Maria byly v místní italské farnosti Arcellasco, v provincii Como, v osmdesátých letech 20. století, díky obrovské popularitě se však postupně stala celoplošnou stanicí. Brzy šíření Radia Maria zaznamenalo rozvoj stanic v jiných částech světa, včetně mnoha zemí v Africe, Jižní Americe, Asii a Oceánii. Dnes je k dispozici ve více než sedmi desítkách regionů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související