Slovenskou zpravodajskou televizi TA3 získá český mediální magnát Michal Voráček

22. prosinec 2021

Rada pro vysílání a retransmisi na svém posledním zasedání schválila převzetí stoprocentního podílu společnosti Grafobal Group, která je stávajícím provozovatelem slovenského zpravodajského kanálu TA3, firmou Blueberg Media. Jejím jediným akcionářem a zároveň předsedou správní rady je třiašedesátiletý Michal Voráček.

Připravovaná akvizice už unikla do médií letos v listopadu, kdy o ní informoval portál Médiář. Voráček se k ní tehdy odmítl vyjádřit. „Mohu potvrdit, že jsem stoprocentním vlastníkem Blueberg Media, víc celou věc nebudu komentovat,“ uvedl tehdy pro oborový portál mediální magnát. Médiář připomněl, že Michal Voráček v současné době vlastní nakladatelství Olympia a drží také třetinový podíl v metropolitní stanici Praha TV.

O svém podnikání a obecně i o tuzemské mediální scéně promluvil mediální magnát v letošním březnovém vydání podcastu Insider na portálu Info.cz. „Za peníze si v médiích můžete koupit skoro všechno. Jsem zastáncem toho, že je třeba mít čtenost, prodejnost, návštěvnost a pak přijdou peníze,“ uvedl v něm mimo jiné. TA3 vysílá v Česku v placených televizních nabídkách, na sousedním Slovensku je i součástí kódované nabídky Plustelka.

Spustit audio

Související