Zpravodajská televize TA3 bude opět vysílat v DVB-T na Slovensku, jako placený kanál

18. březen 2021

Slovenský zpravodajský kanál TA3 se vrátí do tamního pozemního televizního vysílání jako placený kanál, informoval o tom přímo operátor Towercom. Stanice bude od příštího týdne součástí nabídky Plustelka. Objevit se má v DVB-T multiplexu 2.

Zpravodajská televize TA3 bude zařazena do nabídky placené televize Plustelka v úterý 23. března. Vzhledem k tomu, že bude program kódován, může být k dispozici i ve vysokém rozlišení HD. Informaci zveřejnil na svém webu operátor Towercom.

Jak připomněl portál SatelitnáTV.sk, stanice byla k dispozici ve slovenském DVB-T již v minulosti, ale provozovatel programu se tuto platformu rozhodl opustit. Vedla ho k tomu zejména skutečnost, že u našich východních sousedů je velká penetrace placené televize, zejména pak satelitního vysílání.

TA3 vysílala řadu let volně prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5 stupně východně, koncem roku 2019 však došlo k jejímu zakódování a byla zpřístupněna pouze klientům placené televize Skylink, a to jak na Slovensku, tak i v České republice.

V dobách experimentálního provozu DVB-T, před ukončením analogového vysílání, byl dokonce program nějakou dobu k dispozici i divákům v Praze. Pro sledování TA3 ve službě Plustelka bude divák potřebovat její dekódovací zařízení – set-top box nebo CI modul.

autor: lukpo
Spustit audio

Související