Slovenský DAB+ vysílač Nitra – Zobor opět v provozu, příjem multiplexu Towercom byl potvrzen i na Moravě

2. říjen 2020

Rozhlasová síť obsahuje stanice veřejnoprávního média RTVS i několik komerčních programů. Provoz sítě byl obnoven po dvou letech od chvíle, kdy došlo k jejímu vypnutí. Původně provozoval tento multiplex operátor AVIS.

Slovenský telekomunikační operátor Towercom uvedl ve čtvrtek 1. října do provozu DAB+ vysílač Nitra – Zobor. Stalo se tak po dvouleté odmlce. Na novinku upozornil portál SatelitnáTV.sk, který jako jeden z mála pravidelně monitoruje novinky na poli digitálního rádia u našich východních sousedů. Příjem multiplexu operátora Towercom potvrdil na našem území v diskusním boxu portálu Digitální rádio i čtenář AndrejH. Signál na kanálu 10C se mu podařilo zachytit na jižní Moravě.

Přesto, že signál multiplexu přesahuje i na Moravu, vysílač je určen pochopitelně primárně pro Slovensko. Kromě Nitry tak zásobuje také Zlaté Moravce, Hlohovec, Vráble a Topoľčany. Podle informací z facebookové skupiny Digitalne rádio DAB+ SK doznala podoba této rozhlasové sítě změn. Zatímco dříve se identifikovala jako AVIS, nyní je její označení Towercom. Tomu odpovídá i programová nabídka, která je složená mimo jiné ze stanic veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související