Slovenský rozhlas se zapojí do oslav sta let rozhlasového vysílání v Česku společným koncertem

25. říjen 2023

RTVS pokračuje i během podzimu v oslavách společné československé rozhlasové historie. Rádio Regina Západ ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno připravili u příležitosti oslav stoleté vysílání Československého rozhlasu jedinečný hudební zážitek.

Čtěte také

Dvojice výjimečných hudebních těles, Brněnský orchestr lidových nástrojů a Orchestr lidových nástrojů Slovenského rozhlasu, se poprvé společně představí v úterý 31. října v 19:00 na koncertě ve Velkém koncertním studiu Slovenského rozhlasu v Bratislavě. Druhý společný koncert se bude konato pár dní později, v pátek 3. listopadu v 19:00 v Besedním domě v Brně.

Obě hudební tělesa nahrávají a propagují lidovou hudbu a jsou neodmyslitelně spjata s rozhlasovým vysíláním. Na bratislavském koncertě se představí Brněnský rozhlasový orchester lidových nástrojů pod taktovkou Petra Varmuže a domácí Orchestr lidových nástrojů Slovenského rozhlasu vedený Janem Kružliakem ml. se svými hosty.

Pěvecké a instrumentální vystoupení budou zastřešovat jména folklórní hudby, jako jsou Denisa Hanušovská, Simona Hulejová a Anton Gajdoš, ale i mladé talenty jako cimbalistka, zpěvačka Alexandra Pokorná z Brna a houslista i zpěvák Milan Paľo z Trstené. Program koncertu bude inspirován folklórními skladbami regionů Moravy a Slovenska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související