Slovinský regulátor počítá se startem dalších dvou DAB+ multiplexů

1. říjen 2019

První rozhlasová síť má přibližně kopírovat pokrytím R1 s tím, že bude rozdělená na dva regiony – západ (kanál 12C) a výkon (kanál 12B). Multiplex R3 by měl sloužit pouze pro potřeby centrální části Slovinska.

Ve Slovinsku by mohly kromě multiplexu „R1 Slovenia“ začít fungovat v horizontu přibližně jednoho roku i další dvě sítě. Vyplývá to z informací, které zveřejnil portál Digitalniradio.si. Slovinský regulátor plánuje vyhlásit výběrové řízení na obsazení kapacity v multiplexech R2 a R3. První rozhlasová síť má přibližně kopírovat pokrytím R1 s tím, že bude rozdělená na dva regiony – západ (kanál 12C) a výkon (kanál 12B). Vysílatelé by tak měli mít lepší možnost reklamního cílení.

Multiplex R3 by měl sloužit pouze pro potřeby centrální části Slovinska, konkrétně pro hlavní město Lublaň a jeho nejbližší okolí. Tato rozhlasová síť bude fungovat na kanálu 7D. Regulátor předpokládá, že licence by byly uděleny ještě v letošním roce a zahájení vysílání by mělo proběhnout v horizontu jednoho roku od tohoto rozhodnutí. Agentura pro komunikační sítě a služby Slovinské republiky zároveň rozhodla o navýšení minimální hodnoty datových toků – 56 kbps pro stereo a 40 kbps pro mono režim.

autor: lukpo
Spustit audio

Související