Služba SledováníTV přidala do nabídky německé programy ZDF HD a RTL, jsou však určené pouze partnerům

27. říjen 2020

Jde o první německé stanice, které se mezi dalšími programy internetové služby objevily. Kanály nejsou zařazeny do běžné nabídky, kterou nabízí přímo operátor. Volně jsou k dispozici obě stanice pouze na satelitu Astra z orbitální pozice 19,2 stupně východně.

On-line služba SledováníTV rozšířila svou nabídku o dvě německé stanice – veřejnoprávní ZDF HD a komerční RTL. Programy od našich západních sousedů doposud v nabídce této internetové televize chyběly. Stanice ovšem nejsou k dispozici všem zájemcům. Jak potvrdila portálu Digitální rádio Marie Indráková, marketingová specialistka služby SledováníTV, programy mají k dispozici pouze ti klienti, kteří službu využívají prostřednictvím partnerských sítí. „V klasické nabídce a balíčcích tyto programy nemáme,“ dodala.

Německé veřejnoprávní a komerční stanice je možné sledovat na území České republiky zejména ze satelitů Astra, které jsou zaparkované na orbitální pozici 19,2 stupně východně. Zatímco první skupina vysílá také ve vysokém rozlišení, komerční programy svázaly tuto distribuci zejména se službou HD+, volně je k dispozici pouze standardní kvalita.

Vybrané německé kanály jsou k dispozici i v nabídkách tuzemských operátorů, opět většinou ovšem jen v SD kvalitě. Veřejnoprávní kanály vysílají volně v HD i z německých DVB-T2 vysílačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související