Služby Digi TV a Interaktivní TV společnosti Itself mají aplikace pro Android TV

20. prosinec 2019

Ovládání aplikace je jednoduché, intuitivní a funkce, na které byli zákazníci zvyklí u set-top boxu, si snadno osvojí i v nové aplikaci. Klienti si vystačí s jediným ovladačem a několika málo tlačítky – směrovými šipkami, tlačítky OK, Back a barevnými tlačítky.

Společnosti Digi Czech Republic a Itself zpřístupnily v uplynulých dnech své služby prostřednictvím platformy Android TV. Operační systém Android TV využívají především značky Sony a Philips, tento systém ale ovládá i chytré televizory dalších značek: například TCL, Thomson, Metz či Sharp. Digi TV je nově dostupná i pro majitele set-top boxů s operačním systémem Android TV – Xiaomi Mi TV Box a Nvidia Shield.

V aplikaci pro Android TV a set-top boxy přichází Digi TV se zcela novým grafickým prostředím, které postupně nasadí i v jiných aplikacích, v nejbližší době u stávajících set-top boxů Arris a následně v aplikaci pro Samsung TV. Ovládání aplikace Android je jednoduché, intuitivní a funkce, na které byli zákazníci zvyklí u set-top boxu Arris, si snadno osvojí i v nové aplikaci. Zákazníci si vystačí s jediným ovladačem a několika málo tlačítky – směrovými šipkami, tlačítky OK, Back a barevnými tlačítky.

Kromě televizorů s Android TV potvrzuje stejně jako Digi TV i brněnská společnost Itself expanzi do Nvidia Shield a Xiaomi Mi TV Box. Pro sledování Interaktivní TV stačí v uvedených zařízeních nainstalovat stejnojmennou aplikaci, v zákaznické zóně si vygenerovat PIN kód a tímto kódem pak aplikaci aktivovat. Rozsah interaktivních funkcí u aplikace pro Android TV zůstává stejný jako u sledování přes IPTV set-top-box, liší se však uživatelské prostředí. Aplikace představuje stejně jako v případě Digi TV nové uživatelské prostředí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související