Spekulace se nepotvrdily, rozhlasová stanice Puls zachytitelná v Čechách zachová alternativní playlist

12. září 2022

Bavorská rozhlasová stanice Puls nechystá k příklon k mainstreamové scéně, ale bude se nadále věnovat zejména méně známým a alternativnějším interpretům. Provozovatelem okruhu je tamní veřejnoprávní rozhlas. Spekulace se objevily na internetu poté, co byl facebookový profil programu přejmenován na Bayern 3 Puls.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas vysvětlil, proč došlo k přejmenování profilu stanice Puls na sociální síti Facebook na nové označení s předponou Bayern 3. Jak uvedl mimo jiné portál Satellifax, program opouští tuto platformu, aby dal mladým posluchačům prostor na jiných kanálech, konkrétně Instagramu a TikToku, kde se tato generace pohybuje. Nový účet na TikToku má již několik měsíců také digitální stanice Českého rozhlasu Radio Wave.

V uplynulých letech vzbudila digitální stanice Puls velký mediální zájem, kdy ji Bavorský rozhlas plánoval věnovat analogové kmitočty tematického programu BR Klassik. Tím by naopak tato stanice z FM vysílání zmizela a byla by k dispozici pozemně pouze v DAB+. To však zvedlo vlnu kritiky a Bavorský rozhlas od tohoto záměru nakonec ustoupil. Obě stanice je možné na území Čech poslouchat v DAB+ síti Bayern přirozeným přesahem vysílačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související