Společnost Antenne Deutschland spustí druhý německý celoplošný DAB+ multiplex nakonec v říjnu

2. červenec 2020

Výraznou stopu zanechá nová rozhlasová síť na letošním ročníku berlínského veletrhu IFA. Složení DAB+ multiplexu, který by mohl obsahovat až šestnáct programů,  by mělo být známo v srpnu. Sídlo provozovatele sítě bude v Mnichově.

Druhá německá celoplošná rozhlasová síť bude v ostrém režimu spuštěna nikoliv v září, tedy se zahájením technologického veletrhu IFA, ale o měsíc později. Společnost Antenne Deutschland, která bude provozovatelem sítě, o tom informovala na svém webu. Programovou nabídku budou tvořit tematické streamy Absolut Digital a programy třetích stran. Konkrétní programová nabídka v tuto chvíli známá zatím není. Mělo by jít celkem až o šestnáct digitálních okruhů různých žánrů.

V první fázi by měla druhá celoplošná DAB+ síť fungovat ze sedmdesáti vysílačů. Podle portálu Teltarif.de již probíhají technologické přípravy na jejich spuštění. K nové programové nabídce by mělo mít přístup okolo 83 % populace. Digitálním signálem budou pokryty městské aglomerace včetně spolkových metropolí a pochopitelně i nejdůležitější dopravní tepny. Portál Teltarif.de předpokládá, že podoba programové nabídky by měla být zveřejněna příští měsíc. Sídlo Antenne Deutschland bude v Mnichově.

autor: lukpo
Spustit audio

Související