Společnost Disney sází na streamované video, reaguje na úspěch služby Disney+ a pandemii Covid-19

14. říjen 2020

Služba Disney+ dorazí i do České republiky, prozatím ale stále není známý termín, kdy se tak stane. V centru zájmu je nyní model Direct-to-Consumer, tedy napřímo bez prostředníka k zákazníkovi. Firma již dříve potvrdila, že Disney+ bude postupně expandovat do dalších zemí.

Společnost Disney chce významně posílit byznys se streamovaným videem. Vyplývá to z nové strategie firmy, o které v pondělí informovala prostřednictvím tiskové zprávy. Významné změny, které jsou již patrné delší dobu, jsou reakcí nejen na úspěch služby Disney+, jež se může spolu s Hulu pochlubit více než sto miliony předplatiteli, ale i dlouhotrvající nejistotou okolo klasického distribučního byznysu způsobenou pandemií Covid-19. Ta i v České republice přerušila minimálně na dva týdny veškerý kulturní život.

Prodej takzvaně Direct-to-Consumer (DTC), tedy napřímo k zákazníkovi, přináší Disney v poslední době obrovský úspěch. V souvislosti s tím proto firma reorganizuje své mediální aktivity i na ní napojené zábavní společnosti. Disney ještě více posílí výrobu originálního obsahu pro streamovací služby, zatímco distribuce mimo tyto platformy bude soustředěna do jediné organizace zaměřené na média a zábavu. Kdy přijde služba Disney+ do zemí východní Evropy, není veřejně známé, tyto změny ale plánovaný krok urychlí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související