Streamingová služba Disney+ bude dostupná na řadě zařízení, globální expanze začne už 12. listopadu

19. srpen 2019

Službu bude možné využívat kromě webu a mobilních aplikacích i na streamovacích platformách Apple TV a Chromecast nebo konzolích Playstation 4 a Xbox One. V přípravě jsou i widgety pro televizory připojené k internetu.

Společnost Disney dnes odhalila další detaily ohledně chystané streamingové služby Disney+. Její globální expanze začne již 12. listopadu, tedy spolu se spuštěním ve Spojených státech amerických. Ve stejný den bude tato služba představena také pro předplatitele v sousední Kanadě a Nizozemsku, o týden později pak v Austrálii a na Novém Zélandu. Termíny pro další země včetně České republiky a Slovenska prozatím nejsou v tuto chvíli k dispozici. Cena předplatného v Evropě byla stanovena na 6.99 euro/měsíc, respektive 69.99 euro/rok.

Zařízení, kde bude možné službu využívat od samého počátku, bude celá řada. Půjde pochopitelně o on-line portál www.disneyplus.com, mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS, streamovací platformy Apple TV a Chromecast nebo konzole Playstation 4 a Xbox One. Aplikace pro chytré televizory mají přijít na řadu později. Obsah z Disney+ by se měl zároveň objevovat v doporučeních Apple TV pro filmy, seriály a pořady. Na většině trhů by měla být služba Disney+ spuštěna v horizontu dvou až tří let od startu v USA.

autor: lukpo
Spustit audio

Související