Spuštění služby Disney+ napomůže zvýšení zájmu o placené on-line videotéky, předpokládá studie

22. červenec 2019

Studie očekává, že do konce roku 2024 bude mít Disney+ téměř 20 milionů předplatitelů. Počet předplatitelů Netflixu by měl v regionu vzrůst z 35 na 55 milionů.

Spuštění placené videotéky Disney+, které proběhne ve Spojených státech ještě v letošním roce a ve zbytku světa pak přibližně do dvou let, bude mít za následek zvýšení zájmu o tento segment. Předpokládá to studie Digital TV Research. Zatímco na konci loňského roku bylo v západní Evropě 65,19 milionu předplatitelů VOD, do roku 2024 by se tato cifra měla zvednout na dvojnásobek – hodnotu 131,2 milionu. Disney+ nabídne ověřené i zcela nové tituly z dílny Disney, Pixar, Star Wars, Marvel nebo National Geographic včetně obsahu ve 4K HDR.

Studie očekává, že do konce roku 2024 bude mít Disney+ téměř 20 milionů předplatitelů. Počet předplatitelů Netflixu by měl v regionu vzrůst z 35 na 55 milionů, Amazon pak z necelých 15 na 24 milionů. Naopak spuštění streamingové platformy Apple TV+, která má nabízet původní tvorbu Applu od předních filmových a seriálových tvůrců, nemá do boje s 3,3 milionu klientů příliš zasáhnout. V kategorii „Další“ by ale mělo celkově také dojít k nárůstu, a to na celkových 30 milionů předplatitelů. I zde je dvojnásobný nárůst oproti konci loňského roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související