Společnost Nej.cz převezme moravského operátora Itself, transakci prošetřuje antimonopolní úřad

24. září 2020

Co se týká počtu klientů televizních služeb, Nej.cz si může připsat řád nízkých desítek tisíc. Společnost je na trhu v oblasti akvizic velmi aktivní, jejím vlastníkem je holding Kaprain Industrial.

Společnost Nej.cz se chystá převzít pod svá křídla moravskou společnost Itself. Vyplývá to z oznámení, které na svém webu zveřejnil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Antimonopolní regulátor zahájil zjednodušené řízení týkající se spojení obou subjektů v oblasti poskytování služeb maloobchodního přístupu k internetu, televizního vysílání a hlasových služeb.

Informaci zachytila redakce portálu Digitální rádio ze svých zdrojů 8. září, společnost Nej.cz ale tehdy na prosbu a urgenci o vyjádření vůbec nereagovala, a to jak prostřednictvím výkonného ředitele Jaroslava Hanyka, tak obchodního ředitele Mariuse Marcolly.

Co se týká klientů televizních služeb, odhadujeme, že jejich počet dosahuje hodnoty okolo třiceti tisíc, přičemž na IPTV by měla být přibližně třetina. Nej,cz je na poli akvizic velmi aktivní. Z poslední doby můžeme v této kategorii jmenovat například převzetí příbramské společnosti Monex nebo poskytovatele internetového připojení LTnet z Lovosic.

Vlastníkem Nej.cz je Kaprain Industrial Holding Karla Pražáka, kterého magazín Forbes zařadil v loňském roce na 61. pozici nejbohatších lidí v Česku. Ve stejné době, kdy ÚOHS schválí převzetí firmy Itself, má holding převzít také brněnskou společnost Telly CE – nejedná se o provozovatele satelitní a internetové služby Telly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související