Sport 1 SD a Sport 2 HD jako ochutnávka v bezplatné nabídce DVB-T a DVB-T2 ze Slovenska

3. září 2021

Tuzemští diváci, kteří se nacházejí v dosahu některého ze slovenských vysílačů šířícího signál pozemní televize ze sousedního Slovenska, si mohou od začátku září naladit na svých televizorech kanály Sport 1 a Sport 2. Ty jsou běžně součástí placené služby Plustelka.

Na volné vysílání obou programů upozornil portál Digitální rádio jeho moravský čtenář Zdeněk. Sport 1 a Sport 2 HD jsou běžně součástí DVB-T2 multiplexu 1, kde jsou oba programy zakódovány, použit je starší kodek H.264/AVC. Sport 2 (SD) je navíc také ve formě promo pozice k dispozici v DVB-T multiplexu 1 a i zde je použit totožný přenos signálu. Pozemní síť dále obsahuje kanály TV Joj, Joj Plus, Wau, TA3 HD a Otta.

Bezplatné promo vysílání obou programů přichází pro diváky platformy v zajímavou chvíli. Stanice nabídnou od tohoto měsíce zápasy českých klubů v Evropské lize a Evropské konferenční lize UEFA. Z obou šampionátů odvysílají až 60 utkání, která na českém trhu nebudou ke zhlédnutí na žádném jiném kanálu. Během každého hracího týdne základních skupin evropských pohárů uvidí diváci Sport 1 a Sport 2 dva ze tří českých účastníků. 

Program českých klubů v 1. hrací den:

  • 16. 9. 2021, 18:45, Slavia Praha - Union Berlín (EKL)
  • 16. 9. 2021, 21:00, Brøndby - Sparta Praha (EL)
  • 16. 9. 2021, 21:00, FK Jablonec - CFR Kluž (EKL)
autor: lukpo
Spustit audio

Související