Stanice 90s90s Dance odešla z DAB+, zůstává pouze online

21. červen 2024

Rozhlasová stanice 90s90s Dance, tematická odnož německého programu 90s90s zaměřeného na taneční hudbu devadesátých let, už není k dispozici prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+. V saských regionálních multiplexech došlo k její náhradě za hlavní program 90s90s. Ten je šířen také prostřednictvím celoplošné sítě Antenne Deutschland.

Čtěte také

K vyřazení tematického programu 90s90s Dance ze saských regionálních sítí a jeho nahrazení vlajkovou stanicí 90s90s došlo, jak vyplývá z databáze portálu ukwtv.de, v uplynulých dnech. Stav je tedy v současné době takový, že okruh zaměřený výhradně na hudbu 90. let 20. století, mohou majitelé digitálních rádií naladit jak v programových nabídkách Region Leipzig (kanál 10A), Region Chemnitz (kanál 8A) a Region Dresden (kanál 7A), tak i v multiplexu Antenne DE (5D).

Šíření v regionálních multiplexech pro Sasko umožňuje provozovateli nabízet posluchačům místní program pro dané oblasti, celkem tedy tři různé verze. Toto vysílání může obsahovat kromě zpravodajství například také informace o dopravě, případně kulturní tipy apod. Celostátní program šířený v síti Antenne Deutschland doplňuje další tematický dekádový okruh, stanici 80s80s. V multiplexu jsou i další oldies stanice, například Nostalgie, Absolut Oldie, Absolut Bella nebo Oldie Antenne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související