Elektronická hudba formovala nezaměnitelně německou scénu, komentuje Regiocast spuštění 90s90s Dance

21. červen 2023

Žádný hudební styl neformoval německou hudební scénu a životy mladých lidí tolik jako vzestup elektronické hudby v 90. letech. 90s90s Dance Radio se hudebně zaměřuje na tento speciální zvuk mezi tancem, technem, housem a trancem a vrací jej zpět na tamní rozhlasovou scénu. Díky DAB+ má tento program přesah i na české území.

„Bez ohledu na to, zda jde o průzkum trhu nebo o trend našich vlastních digitálních hudebních kanálů. Vidíme velkou poptávku a vášeň pro taneční zvuk 90. let. Hodně hudby bylo vydáno menšími labely a ne všechno si našlo cestu na Spotify a podobné služby. Tuto mezeru na trhu nyní zaplňujeme tanečním rádiem 90. let. Zejména v Sasku má tento zvuk mnoho fanoušků – o to lepší je fakt, že nás zde slyší i přes DAB+,“ uvedl Sebastian Voigt, programový ředitel digitální divize Regiocast.

90s90s Dance je v německém digitálním prostoru již zaběhnutou značkou, doposud však byl tento program k dispozici pouze online. Od svého vzniku v roce 2016 je 90s90s radio k dispozici prostřednictvím aplikací, webu a chytrých reproduktorů pro všechny, kteří mají rádi hudbu 90. let s fokusem na taneční scénu. Kromě proudu hudbu je možné na 90s90s Dance slyšet také mluvené slovo. Blok Rob Green Morning přináší paralelně obě stanice, které jsou k dispozici v DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související