Rozhlasové stanice Absolut ladí v Německu přes DAB+ až stovky tisíc posluchačů

28. duben 2022

Za významný distribuční kanál považuje platformu DAB+ v sousedním Německu i společnost Absolut Radio. Celkový poslech těchto programů činí podle poslední Mediální analýzy Audio 156 tisíc posluchačů, průměrný hodinový poslech však dosahuje až k 300 tisícům lidí.

Čtěte také

Hodnota 156 tisíc posluchačů je průměrná. Za období posledního měření však Absolut Radio dosáhlo dokonce na rekordní denní zásah 553 tisíc lidí. Obchodní ředitel Crispin Henke konstatoval, že díky pestrému programovému portfoliu je možné nabídnout inzerentům ten nejlepší obchodní mix, který požadují. V prvním celoplošném multiplexu DR Deutschland je už řadu let k dispozici stanice Absolut Relax.

Pětici programů Absolut pak tvoří nabídka druhé celoplošné sítě Antenne Deutschland, kde je nejnovějším přírůstkem stanice Absolut Germany zaměřená výhradně na německojazyčné interprety, případně umělce, z Německa, Rakouska nebo Švýcarska, kteří však tvoří v angličtině. Obě rozhlasové sítě je možné zachytit i na území Čech, lepší dostupnost má však díky volnému kanálu 5C programová nabídka DR Deutschland.

„S růstem o 70 % jsme nejrychleji rostoucí rádiovou společností v Německu. Těší mě, že naše odhodlání k výběru hudby a budování značky se tak pozitivně odráží ve výsledcích, a že oslovujeme lidi po celém Německu,“ uvedl při příležitosti pozitivních výsledků generální ředitel společnosti Antenne Deutschland Mirko Drenger. Další nárůst poslechovosti se dá očekávat právě v souvislosti s nově spuštěným okruhem Absolut Germany.

autor: lukpo
Spustit audio

Související