Stanice Barrandov Plus se změní na Barrandov Krimi, Óčko Black má licenci

6. prosinec 2018

Portfolio televizních stanic Jaromíra Soukupa se nedávno rozšířilo o Barrandov News, které nahradily Barrandov Family. Krimi kanál už na trhu volně šířených stanic provozuje FTV Prima.

Společnost Barrandov Televizní Studio, za níž stojí mediální magnát a moderátor v jedné osobě Jaromír Soukup, získala na aktuálním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlas s přejmenováním svého tematického kanálu Barrandov Plus na Barrandov Krimi. Televize, jak již z názvu vyplývá, počítá s větším příklonem ke kriminálnímu žánru. Již v uplynulých týdnech došlo ke změně názvu stanice Barrandov Family na Barrandov News. V praxi se ale s jeho zaměřením prakticky nic nestalo. Krimi kanál už provozuje FTV Prima.

Dalším rozhodnutím RRTV je udělení vysílací licence pro novou tematickou stanici Óčko Black. Portál Digitální rádio o ni informoval své čtenáře již několikrát. Óčko Black, jak již z názvu vyplývá, bude zaměřeno na žánry „černé hudby“ – R’n’B, hip hop a další. Licence je udělena na dobu dvanácti let a s distribucí se počítá v kabelových a IPTV sítích, případně na satelitu. Óčko Black bude prvním placeným kanálem Mafra Media a nebude určen pro volné šíření v DVB-T, případně DVB-T2. Stejně jako ostatní Óčka bude i tato stanice k dispozici v HD kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související