Stanice Paramount Network bez originální jazykové stopy

9. duben 2021

Operátor placené televize Vodafone odebral v uplynulých dnech z nabídky kabelové televize originální jazykovou stopu u stanice Paramount Network. Stanice možnost duálního zvuku nebude používat. Portál Digitální rádio už na tuto skutečnost dříve upozornil.

Anglická jazyková stopa byla vedle češtiny jednou ze dvou stop, které byly divákům na stanici Paramount Network k dispozici. Na rozdíl od pozemního vysílání je tento program zákazníkům placených platforem k dispozici ve vysokém rozlišení.

Na obou jazykových stopách byl vysílán shodný obsah a odpojení originálního audia je tak pouze potvrzením dříve medializovaných zpráv – provozovatel se rozhodl tuto možnost divákům nenabízet. V DVB-T2 vysílá originální audio u vybraných filmů a seriálů Česká televize.

V rámci pozemního digitálního vysílání, konkrétně multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting, je stanice k dispozici taktéž se dvěma jazykovými stopami, které jsou však obě označeny jako „česká“. Použitý audio formát je v případě kabelové televize Vodafone MPEG, to znamená klasický stereo zvuk, u pozemního vysílání jde o AAC zvuk.

Na rozdíl od volně šířené televize je Paramount Network v placených službách k dispozici i s funkcí zpětného zhlédnutí. Technologii HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko, vysílatel nevyužívá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související