Stanice Radiožurnál Sport spustila zkušební vysílání v multiplexu ČRo DAB+

3. květen 2019

Na programové pozici je aktuálně k dispozici promo smyčka upozorňující na brzký start speciálního tematického programu. Spuštění je naplánováno na příští týden.

Speciální digitální stanice Radiožurnál Sport, která bude vysílat od pátku 10. května po dobu sedmnácti dnů v průběhu hokejového šampionátu na Slovensku, spustila zkušební vysílání v multiplexu ČRo DAB+. Ten v současné době pokrývá signálem přibližně 60 % populace v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Zkušební vysílání obsahuje promo smyčku informující o tom, na co se mohou posluchači těšit. Radiožurnál Sport nabídne celkem přes 40 přímých přenosů z MS v hokeji. K dispozici bude i zpravodajství Radiožurnálu a dopravní informace.

Stanice Radiožurnál Sport má v současné době vyhrazený datový tok 48 kbps při použitém kodeku HE-AAC, verze 2, oproti klasickému Radiožurnálu s 64 kbps. Tematická stanice má ve zkušebním režimu nasazenou také slideshow, tedy doplňkové obrázky pro přijímače s barevným displejem. Zde je prozatím vysíláno pouze logo Radiožurnálu Sport a další grafika, se startem stanice však získá zejména hokejový fanoušek plnohodnotný servis. Radiožurnál Sport už je v tuto chvíli dostupný také v mobilní aplikaci iRadio. I zde běží jeho promo smyčka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související