Digitální stanice Radiožurnál Sport odstartuje 10. května, nabídne hokejové přenosy i fotbal

2. květen 2019

Čtyřicet přímých přenosů, dva sportovní rozhovory denně nebo stovky reportáží a živých vstupů. To je náplň unikátního sportovního rádia Radiožurnál Sport, které jsme připravili – nejen pro skalní sportovní fanoušky – na letošní květen. A vybrané zápasy uslušíte živě také přímo na Radiožurnálu. Sledujeme i online na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

Vrátí se Češi ze Slovenska s medailí? To je zatím ve hvězdách, ale vy můžete být u zápasů, ať už zrovna děláte cokoliv. Stačí si od 10. května naladit frekvenci Radiožurnálu nebo zapnout speciální sportovní rádio Radiožurnál Sport. Zájemci ho najdou jako součást multiplexu ČRo DAB+, který v současné době pokrývá signálem okolo 60 % české populace, a také na internetu. Vysílání stanice bude doplněno i speciální slideshow - obrázky, které budou moci posluchači sledovat na svých přijímačích s barevným displejem. Doplňková služba je dílem Nových médií Českého rozhlasu a bude naplňována jeho zpravodajskou směnou.

Radiožurnál Sport

  • 10. – 26. května
  • 24/7 denně
  • na webu Radiožurnálu, iROZHLAS a v síti DAB+
  • 40 přímých přenosů denně z MS v hokeji i z nejvyšší fotbalové ligy
  • 2 velké rozhovory denně

Máme pro vás také každodenní zpravodajství, speciální hosty hokejové seriály a také glosy Patrika Eliáše a Ondřeje Pavelce. A samozřejmostí jsou také pravidelné sportovní zprávy. Na vlnách Radiožurnálu uslyšíte hokej také. Vybrané zápasy hrajeme živě.

Těšit se mohou také fotbaloví fanoušci

„Přímé přenosy z mistrovství světa v hokeji jsou tradičně na Radiožurnálu hodně poslouchané. Po úspěchu speciálního olympijského rádia, které jsme spustili na dobu her v Pchjončchangu, jsme se rozhodli připravit podobný dárek pro posluchače i pro šampionát v Bratislavě,“ říká šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

Čtěte takéNeznáte přesnou frekvenci Radiožurnálu? Najdete ji podle naší mapy!

„A protože v květnu finišují i další týmové soutěže, nebude rádio jen hokejové. Nabídneme také nejdůležitější souboje v boji o titul a sestup v nadstavbě nejvyšší fotbalové ligy,“ dodává Suchan.

Stejně jako loni ale posluchači nepřijdou o zpravodajský servis Radiožurnálu. Každých třicet minut zazní na Radiožurnálu Sport zpravodajské relace mateřské stanice. „Chceme nabízet kompletní servis, včetně počasí a dopravního Zpravodajství – zelené vlny Radiožurnálu. Ta navíc v den zápasu – pět hodin před každým zápasem české reprezentace a tři hodiny po něm nabídne ve spolupráci s RTVS i aktuální dopravní servis z okolí Bratislavy,“ říká ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný, který se ve speciálním rádiu objeví i jako moderátor.

Spolu s ním budou vysíláním provázet Zuzana Burešová, Vojtěch Bidrman, Jan Suchan, Miroslav Bureš nebo Štěpán Pokorný. Jako hosté je doplní hvězdy českého a slovenského sportu současnosti i minulosti, a to včetně dvojice stálých hokejových expertů: bývalého mistra světa Ondřeje Pavelce a dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Patrika Eliáše.

Radiožurnál Sport bude vysílat každý den do 12 hodin z pražské Vinohradské třídy, na odpolední a večerní blok se přesune přímo do Bratislavy. Stříbrné mobilní studio R-stream fanoušci najdou přímo ve fanzóně šampionátu na Trnavském mýtu.

„Rozhodně to ale neznamená, že fanoušci přijdou o tradiční servis na Radiožurnálu. Zápasy českých týmů i finále odehrajeme na obou stanicích, stejně tak vstupy z dalších zápasů, rozhovory a další reportáže,“ vysvětluje šéf sportovní redakce Českého rozhlasu Miroslav Bureš. „Do Bratislavy se chystá největší výprava za poslední léta.“

autoři: Radiožurnál , lukpo
Spustit audio

Související