Stanice rt1 in the mix může vysílat v DAB+ multiplexu Ingolstadt s vyšší zvukovou kvalitou

5. říjen 2023

S datovým tokem nikoliv 72, ale 80 kbps bude moci vysílat taneční stanice rt1 in the mix v bavorské rozhlasové síti Ingolstadt, kterou lze zachytit také na omezeném území Čech. Rozhodl o tom bavorský mediální regulátor. Program ale prozatím do tohoto multiplexu nevstoupil.

Čtěte také

Pět rozhlasových stanic aktuálně obsahuje bavorská rozhlasová síť Ingolstadt. Šestým programem má být taneční rt1 in the mix, sedmou pak regionální verze mnichovského programu Gong 96,3. V průběhu léta schválil bavorský mediální regulátor pro společnost rt1.digital broadcast navýšení datového toku ze 72 na 80 kbps. Povolení platí reálně od neděle 1. října a končí 30. října 2025. Bavorský regionální multiplex je zachytitelný například v západních Čechách na kanálu 6A.

Mediální rada BLM na žádost provozovatele upravuje své původní rozhodnutí z 25. května letošního roku, díky kterému může rt1 in the mix vstoupit do digitální sítě Ingolstadt, a to ve prospěch ještě lepší kvality, ale zároveň i úspory nákladů. Společnost rt1.digital broadcast v této síti provozuje svou stanici rt1, celkem je aktuálně k dispozici pět programů. V prvních měsících letošního roku tento multiplex opustily dva programy – Mega 80s a MEGARADIOmix.

autor: lukpo
Spustit audio

Související