Stokilowattový analogový kmitočet z Banské Bystrici žádná stanice nezískala, odstartuje Rádio Rock

24. březen 2022

Dvaadvacet kmitočtů rozdělila mezi zájemce tento týden na svém zasedání Rada pro vysílání a retransmisi, slovenská obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Volných frekvencí bylo k dispozici původně šestatřicet. Vyčníval mezi nimi stokilowattový vysílač pro Banskou Bystricu, regulátor ji však nikomu nepřidělil.

Volný kmitočet 97,6 FM, který ještě v nedávné minulosti využívalo dnes již neexistující slovenské rádio Anténa Rock, nikomu přidělen nebyl, podobně jako například lokální vysílače v Bratislavě nebo Trnavě. Zajímavostí bansko-bystrické frekvence je fakt, že svým signálem dokázala při zlepšených podmínkách zasáhnout až hluboko na naše území. V období inverzního počasí docházelo k její kolizi s vysíláním Polského rozhlasu z Klodzka.

Slovensko aktuálně nemá v analogovém éteru rockové rádio, což by se však mělo brzy změnit. Programová služba s označením Rock získala dva volné kmitočty v Bratislavě (100,3 FM/1 kW) a Trenčíně (100,3 FM/500 Wattů). Rozhovor o tomto novém projektu přinesl v pondělí portál Radia.sk, který zpovídal programového ředitele společnosti Bauer Media Audio Slovakia Rosťu Bečavera. Skupina by mohla na trh značku Anténa Rock vrátit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související