Ve slovenském DAB+ multiplexu Towercom ukončily distribuci stanice Anténa Rock, Rádio Jemné a Rádio Vlna

4. říjen 2021

Významnou ránu dostal v uplynulých dnech digitální rozhlas DAB+ na Slovensku. Multiplex společnosti Towercom opustily hned tři rozhlasové stanice, a to Anténa Rock, Rádio Jemné a Rádio Vlna. Digitální síť tak obsahuje převážně téměř výhradně programy RTVS.

Na novinku upozornili redakci portálu Digitální rádio v diskusním boxu jeho čtenáři, potvrzuje ji například i článek na slovenském portálu SatelitnáTV. Rozhlasová stanice Anténa Rock se po změnách na mediálním trhu rozhodla ukončit vysílání, takže vypnula svůj signál nejen na platformě DAB+, ale i všech FM vysílačích, na satelitu Astra 3B a pochopitelně také online. Lovci vzdálených signálů na Slovensku pochopitelně uvolnění dosavadní VKV sítě uvítali.

Rádio Jemné a Rádio Vlna nedávno změnily své majitele a spolu s tím došlo i k vrácení licence pro DAB+. Kromě těchto dvou stanic se ke stejnému kroku rozhodla i Europa 2, která však v multiplexu Towercomu vůbec nevysílala. Programová nabídka sítě je v tuto chvíli složená zejména z programů veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS), které doplňují křesťanské stanice Rádio Lumen a Rádio Maria, funguje zde ještě operátor AVIS.

autor: lukpo
Spustit audio

Související