Rádio Anténa Rock oznámilo posluchačům konec, změna se dotkne slovenského DAB+ i satelitu Astra

2. září 2021

Slovenská komerční rozhlasová stanice Anténa Rock ukončí se závěrem tohoto měsíce své vysílání. Tým programu to oznámil na svých webových stránkách s tím, že „v nejlepším se má přestat“. Rockový okruh byl k dispozici v DAB+ multiplexu operátora Towercom a nekódovaně i na satelitu Astra 3B, kde šíří své programy i Skylink.

„Přátelé, už 1. října bude mít Rádio Anténa Rock 7 let! Podle mnohých psychologů je sedmý rok ve vztahu přelomový. Po velké úvodní euforii může přijít velké fiasko. My ho ale nechceme zažít. Jsme rockeři a je nám bližší teorie, že v nejlepší chvíli je třeba přestat. A tak naše vysílání pomalu končí. Naposled se slyšíme 30. září,“ píše na webu Antény Rock její tým. Poslední měsíc vysílání chce stanice se svými posluchači oslavit ve veselém duchu.

Slovenská média ukončení vysílání zdůvodňují tím, že společnost Radioservices, která je vlastnicky propojená na finanční skupinu J & T, se rozhodla z rádiového byznysu stáhnout. Slovenskou Evropu 2 a Jemné tak získala společnost Bauer Media (již vlastní rádio Expres) a Rádio Vlna připadlo majiteli Fun rádia. Jak připomíná portál O médiách.com mediální novinářky a analytičky Miroslavy Kernová, o samotnou Anténu Rock zájem nebyl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související