Streamingová platforma Plex získala padesát milionů dolarů na svůj růst

5. říjen 2021

Padesát milionů dolarů, tedy v přepočtu přibližně jedu miliardu korun, získala na svůj rozvoj v letošním roce multimediální platforma Plex. Ta kombinuje bezplatnou nabídku filmů na obchodním modelu doplněném inzercí, streamované programy a další služby šířené online.

Přímo pro růst služby Plex bude určeno patnáct milionů dolarů, zbývající prostředky poputují na nákup akcií od akcionářů a další investice. Tiskovou zprávou veřejně oznámená investice má potvrdit tuto službu jako jednotné řešení pro nabídku filmů a televize prostřednictvím uživatelsky personalizovaného a intuitivního prostředí. Plex nabízí více než 20 tisíc bezplatných filmů a TV pořadů, desítky tematických programů a miliony skladeb a podcastů.

Společnost Plex oznámila, že na začátku druhého kvartálu letošního roku bylo na její platformu registrováno více než 25 milionů uživatelů z celého světa, kteří mohou konzumovat bezplatně televizní a streamovaný obsah formou AVOD, tedy doplněný reklamou. Na jednom místě je tak k dispozici téměř 250 nabídek zábavního obsahu včetně předních značek v oboru. Plex má jít naproti uživatelům právě tím, že jim pomůže orientovat se v obrovské záplavě obsahu, který se pro řadu diváků stává nepřehledným.

autor: lukpo
Spustit audio

Související