Streamingová služba Amazon Prime Video a české menu je ode dneška realitou

29. červen 2021

Předplatitelé streamingové služby Amazon Prime Video se dočkali. Od dnešního dne je tato videoplatforma k dispozici s lokalizovaným menu, popisky a dalšími prvky na většině zařízení. Na novinku upozornil správce neoficiální facebookové skupiny Amazon Prime Video tipy CZ/SK.

„Velký den je tady. České rozhraní Amazon Prime Video je venku! Ověřené máme platformy Google Chrome a Edge (PC), Safari (MacOS), aplikace Windows 10, iOS, iPadOS, Android TV, Apple TV, Playstation 5 i 4 (u 4 ruční přepnutí), Xbox One Series X, Samsung TV a nVidia Shield Pro,“ informoval ve skupině Josef Malinský. Problém je zatím v tuto chvíli u některých zařízení s OS Android nebo LG televizorů, kde je češtinu třeba nastavit manuálně.

Lokalizace menu do češtiny je pouze samotnou špičkou ledovce, která znamená lepší etablování služby na našem trhu. Malinský ve skupině dlouhodobě informuje o lokalizaci titulů, která probíhá ve velkém množství a týká se jak původní tak i akviziční tvorby. Kromě HD rozlišení nabízí služba také vybrané tituly ve formátu 4K/UHD, většinou s podporou tzv. vysokého dynamického rozsahu HDR, naopak Dolby Vision podporován není.

autor: lukpo
Spustit audio

Související