Videotéka Amazon Prime Video se dočkala českého menu, zatím ho mají set-top boxy operátora Vodafone

6. květen 2021

Americká on-line videopůjčovna Amazon Prime Video realizovala další krok v boji s konkurencí působící na českém trhu. První zákazníci se dočkali i lokalizace samotného menu. Doposud byly k dispozici s dabingem nebo titulky vybrané pořady.

„Amazon má české rozhraní na našem Vodafone TV prémiovém set-top boxu,“ potvrdil pro portál Digitální rádio tiskový mluvčí operátora Ondřej Luštinec a doplnil: „Další lokalizace se plánuje v červnu.“ České menu bude nabíhat postupně na všech zařízeních včetně chytrých televizorů, kde je služba Amazon Prime Video k dispozici.

Okolo videotéky už se vytvořila v České republice komunita na sociální síti Facebook, která v současné době čítá prozatím necelých 400 členů. Zájemci ji najdou na tomto odkazu. K dispozici jsou mimo jiné trvale aktualizované seznamy dabovaných i titulkovaných pořadů. V současné době jde o několik desítek filmů a seriálů.

Čtěte také

„Amazon Prime Video zatím nemá zdaleka tak rozsáhlou knihovnu originálních titulů jako například Netflix, ale o to víc jede na kvalitu spíš než na kvantitu. To je výhoda i pro lokalizaci, neboť podle toho, jak probíhá, to vypadá, že bude mít všechnu svou původní tvorbu česky, většinou i s dabingem. To by si takový Netflix při takovém množství titulů nemohl dovolit,“ uvedl pro naši redakci správce skupiny Josef Malinský.

Malinský dále doplňuje: „Oproti Netflixu nemá Amazon tak dobré aplikace pro mobily, tablety a televize, ale uživatelé dražších televizí se 4K a HDR10+ oceňují, že má lepší datový tok než Netflix. Na obraze je to hodně znát.“ Problémem je podle šéfa neoficiální skupiny Amazon Prime Video právě hledání počeštěných titulů. „Určitě má mnohem horší vyhledávání než Netflix, teď například není vůbec možné najít obsah s českými titulky,“ uzavírá Malinský.

autor: lukpo
Spustit audio

Související