Videotéka Amazon Prime Video nabízí lokalizaci u osmi desítek titulů, letos plánuje více zabojovat o české diváky

19. duben 2021

Osm desítek seriálů a filmů s českými titulky, dvě desítky s dabingem a šestnáct s oběma možnostmi, to je zatím bilance videoslužby Amazon Prime Video. Ta se v letošním roce podaří zasáhnout do boje zaběhnutých značek, jako je Netflix, HBO GO (HBO MAX)´nebo Voyo.

On-line služba Amazon Prime Video byla doposud v naprosto minimálním povědomí, co se týká uživatelů v České republice. Mohla zato nejen absence lokalizovaného prostředí služby, ale zejména naprosto minimální podpora titulkových pořadů, o dabingu ani nemluvě. Tato skutečnost se nicméně postupně začíná měnit.

Podle portálu Filmtoro, který je mimo jiné on-line databázi titulů jednotlivých videoslužeb působících v České republice, se počet titulů v češtině, ať už s titulky nebo dabingem postupně blíží první stovce. Dříve šlo spíše o jednotky, počet filmů a seriálů v této kategorii ale nyní začal rychle narůstat. Titulky i dabingem disponuje ale zatím pouhých 16 titulů.

Čtěte také

Aby se služba Amazon Prime Video dostala do většího povědomí uživatelů a v České republice ji narost počet předplatitelů, je třeba, aby lokalizovala i samotné prostředí služby. K tomu má podle Filmtora dojít ještě v letošním roce. Chytré televizory již na dálkových ovladačích disponují odpovídajícím tlačítkem a platí to například i pro nové boxy Vodafone.

Silnou zbraní proti konkurenci může být také cena služby, která v rámci nového klienta činí 79 korun, zatímco standardně jde o 159 korun/měsíc. To je stejná výše, kterou má pro své klienty nastavena i videotéka HBO GO, jenž se má letos změnit na HBO MAX, kde je ovšem poplatek vyšší. Do třetice, i Voyo nabízí měsíční předplatné za 159 korun. Cena Netflixu na stejné období se pohybuje mezi 199 až 319 korunami, dle obrazové kvality a počtu zařízení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související