Streamingová služba Spotify představila novou verzi přehrávače pro chytré televize, působí vizuálně atraktivněji

6. říjen 2020

Nový přehrávač dává na pozadí interpreta právě hrané skladby. Uživatel už nevidí odehrané a následující písničky nebo podcasty. Ty se mu případně objevují v boxu umístěném v pravém horním rohu obrazovky před koncem aktuálního tracku.

Streamingová služby Spotfiy, která se soustřeďuje na nabídku hudby a podcastů, uvedla na některých zařízeních novou verzi svého přehrávače. Redakce portálu Digitální rádio ji objevila konkrétně v LG OLED C9 televizoru z loňského roku, zatímco Apple TV si prozatím ponechala tu původní. Z uživatelského pohledu došlo zejména k zatraktivnění vizuální podoby přehrávače. Na pozadí je nově promítána fotka daného interpretu nebo singlu. Nově se objevuje box o následující skladbě.

V původní verzi přehrávače bylo vidět jednotlivé skladby/singly za sebou, to už v nové verzi neplatí. Uživatel dříve viděl dvě odehraná, aktuální a následující dva tracky, aktuálně vidí pouze právě hranou píseň/podcast. Z pohledu funkčnosti přehrávače se nic nezměnilo, jednotlivá tlačítka jsou pouze nově umístěna v jediném řádku. Jde například o přehrávání/pauzu, předchozí a následující skladbu nebo přidání mezi oblíbené položky. Nedávno jsme informovali o změně úvodního portálu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související