Streamovací platforma Apple TV+ zacílí na zařízení s Android TV, nově je k dispozici pro Chromecast

19. únor 2021

Pomyslné streamingové války se odehrávají nejen na poli obsahu, ale také samotných zařízení, kde jsou tyto služby k dispozici. Od tohoto týdne mohou využívat platformu Apple TV včetně exkluzivních filmů, seriálů a dokumentů Apple TV+ také majitelé Chromecastu se systémem Google TV.

Google uvedl, že v současné době se chce zaměřit s podporou aplikace Apple TV na další zařízení se systémem Android TV. Kromě televizorů značek Sony a TCL tedy budou v příštích měsících následovat ostatní zařízení. Aplikaci Apple TV už najdou ve svých televizorech majitelé značek Samsung a LG. Americká firma musela zcela logicky povolit tlaku ostatních streamovacích služeb, které nesází na exkluzivitu pro jednu značku. Apple TV+ je pochopitelně k dispozici i pro multimediální centra Apple TV nebo telefony iPhone.

Na rozdíl od své konkurence se Apple TV+ liší tím, že generuje méně obsahu, snaží se však o to, aby byl kvalitnější. Do povědomí tak vešly zejména seriály The Morning Show nebo Ted Lasso, dokumentární série For All Mankind a z poslední doby i kritikou kladně hodnocený snímek Palmer v hlavní roli s Justinem Timberlakem. Součástí aplikace jsou také Apple TV Channels, které však v České republice nabízejí pouze přístup ke kanálu Noggin s obsahem dětské stanice Nick Jr. a kulinářský Testmade. Služby jsou samostatně zpoplatněné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související