Vodafone by mohl využít Apple TV 4K jako set-top box pro svou televizi, novou nabídku spustil v Německu

7. prosinec 2020

Operátor Vodafone začal v Německu využívat Apple TV jako všestranné multimediální centrum s obrovským výběrem aplikací, které navíc disponuje i podporou formátu Ultra HD/4K včetně Dolby Vision a HDR. Samozřejmostí je i prostorový zvuk Dolby Atmos.

Telekomunikační společnost Vodafone dlouhodobě zkoumá možnosti, které ji přinášejí různá zařízení dostupná na jednotlivých trzích. V Německu začala firma minulý týden nabízet multimediální centrum Apple TV jako alternativu ke klasickým set-top boxům. Výhodou v tomto případě je, že klient získá nejen přístup ke službě GigaTV se 120 televizními kanály, ale také téměř sedm desítek knihoven dalších mediálních firem. Přístup k této nové službě začíná na 9,99 euro, v přepočtu tedy přibližně 265 korun/měsíc.

Chystá podobnou službu Vodafone i pro český trh, kde je Apple TV 4K také oficiálně k dispozici? „Tento dotaz už zasahuje do našich obchodních plánů, které nechceme publikovat. Mohu ale dodat, že se intenzivně věnujeme možnostem, jak nabízet Vodafone TV bez potřeby set top boxu,“ uvedl pro portál Digitální rádio mluvčí společnosti Ondřej Luštinec. Samozřejmostí u Apple TV je pochopitelně i podpora kvalitních obrazových formátů Ultra HD/4K včetně Dolby Vision nebo HDR a prostorového zvuku Dolby Atmos.

autor: lukpo
Spustit audio

Související