Taneční SeeJay Radio přerušilo vysílání, volání o pomoc posluchači nevyslyšeli

20. září 2021

Česká taneční rozhlasová stanice SeeJay Radio, která v minulosti vysílala s krátkými přestávkami také v tuzemských DAB+ multiplexech, přerušila o půlnoci ze čtvrtka 16. na pátek 17. září své vysílání. Portál Digitální rádio na tuto novinku upozornili jeho čtenáři.

V polovině letošního roku zahájil provozovatel rozhlasové stanice SeeJay Rádio akci na jeho záchranu prostřednictvím portálu Hithit. Aby mohl projekt pokračovat, bylo zapotřebí vybrat částku 400 tisíc korun, to se však nepovedlo ani zdaleka. Z webu aukce vyplývá, že na záchranu rádia přispělo pouhých pětadvacet posluchačů, a to částkou bezmála 12 tisíc korun. Z celkové plánované sumy se tak podařila vybrat pouhá dvě procenta.

Čtenáři portálu Digitální rádio naši redakci upozornili, že vysílání SeeJay Radia se v uplynulých dnech odmlčelo, a to konkrétně ze čtvrtka 16. na pátek 17. září. Stanice měla na sociální síti Facebook přes 200 tisíc fanoušků, což zpochybňovali někteří diskutující v souvislosti s tím, že SeeJay Radio nevykazovalo oficiálně žádnou poslechovost. Správce tohoto profilu uvedl, že stanice by dál měla fungovat jako online komunita.

autor: lukpo
Spustit audio

Související