TechniSat začal v Německu prodávat přijímač Digitradio 3 Voice, nabízí hlasové ovládání v offline režimu

7. prosinec 2020

Hlasové ovládání se základními pokyny nevyžaduje připojení DAB+ přijímače k internetu. Německý TechniSat začal nabízet takový přijímač tamním zákazníkům. Jeho cena se blíží k devíti tisícům korunám.

Digitální přijímač s hlasovým ovládáním pro offline režim už nabízí i německá společnost TechniSat, pouze však na tamním trhu. Produktová novinka Digitradio 3 Voice obsahuje devatenáct nejčastěji používaných příkazů. Její majitel může regulovat například hlasitost hudby, měnit zdroj signálu apod. Připojení přijímače k internetu není možné. Hlasové ovládání ocení například slabozrací nebo nevidomí lidé. Cena přijímače se pohybuje v přepočtu okolo 8700 korun a její výší je tak pro většinu uživatelů nezajímavý.

Kromě digitálního rádia DAB+ disponuje novinka německé společnosti TechniSat pochopitelně i tunerem pro poslech analogového rozhlasu v pásmu VKV/FM (paměť pro 20 + 20 stanic v obou kmitočtových rozsazích), rozhraním pro USB média, případně CD nosiče. Po opětovném zapnutí pokračuje přehrávání disku tam, kde bylo naposledy ukončeno. Digitradio 3 Voice má barevný displej a umožňuje tak zobrazit slideshow, tedy doplňkové obrazové informace. Součástí balení je pochopitelně i dálkové ovládání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související