Televize JOJ zpřístupnila přes červené tlačítko HbbTV svůj zpravodajský portál Noviny.sk

15. září 2020

Novinka je přístupná pro všechny, kteří mají televizor nebo set-top box s podporou technologie HbbTV a zároveň jsou v dosahu některého z kanálů JOJ Media House.

Majitelé televizorů a set-top boxů s podporou funkce HbbTV, takzvaného červeného tlačítka, mohou využít další novinku, kterou si pro ně připravila slovenská komerční stanice TV JOJ. V uplynulých dnech se v menu objevila aplikace Noviny.sk. Jde o kopii zpravodajského portálu privátní televize uzpůsobenou pro zobrazení na velké obrazovce. TV JOJ lze označit v tuto chvíli za lídra technologie, protože veřejnoprávní RTVS a komerční Markíza prakticky na vývoj aplikací rezignovaly. Obě média bohužel potenciál technologie nevytěžily.

Kromě nejnovější aplikace nabízí slovenská JOJ ve svém hybridním menu také položky TV program, Počasí, TV hry a Cez anténu. Co se týká poslední kategorie, ta ještě nedávno sloužila divákům pro orientaci v přechodu DVB-T multiplexů společnosti Towercom na novou technologii DVB-T2. V současné době je aplikace už prakticky zbytečnou, nicméně může ukázat možnosti, které hybridní vysílání přináší. Zajímavá je kategorie TV program, kde je možné sledovat stanice TV JOJ, Plus a Wau bez geoblokace, tedy také na českém území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související