Televize Polsat zahájila v pozemním vysílání testy hybridní technologie HbbTV

24. září 2019

Polsat bude chtít využít tyto zkušenosti pro nabídku nových služeb, které budou dostupné po přechodu na nový technologický standard DVB-T2. Mediální skupina slibuje testování hybridních aplikací i dalšího doplňkového servisu.

Polsat Group, provozovatel polských kanálů pod hlavičkou Polsat, zahájil na tamním trhu testy hybridního širokopásmového vysílání HbbTV. Technologie je vžitá pod lidovým označením červené tlačítko, případně červený bod. Experiment HbbTV je možné zaznamenat v placeném polském multiplexu 4 v rámci zpravodajského kanálu Polsat News. Ten pokrývá svým signálem i omezené území České republiky. Testy budou zároveň probíhat i na kanálech Telewizje Polsat v multiplexu 2.

Provozovatel kanálů Polsat se zároveň snaží rozšířit dostupnost testů. Od regulátora již získal povolení zahájit experimentální provoz ve Varšavě, Katowicích, Poznani a Trojměstí. Polsat bude chtít využít tyto zkušenosti pro nabídku nových služeb, které budou dostupné po přechodu na nový technologický standard DVB-T2. Mediální skupina slibuje testování hybridních aplikací i dalšího doplňkového servisu. Z důvodu testů HbbTV byl Polsat News odemčen v multiplexu 4 a volně je zároveň šířen i na satelitní pozici 33 stupňů východně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související