Televize Prima spustí vlastní placenou videotéku v horizontu několika měsíců

3. listopad 2021

Společnost FTV Prima spustí svou plánovanou placenou videotéku v horizontu několika měsíců. Její generální ředitel Marek Singer to upřesnil v dnešním rozhovoru pro Hospodářské noviny. Prima zvažuje dvojí model fungování – jeden bez reklamy a druhý levnější, který by byl dalším možným kanálem pro distribuci reklamy.

„Konkurence zvolila ten přístup, že investuje obrovský balík peněz a naučí se, co funguje a co ne. My máme možná méně sexy strategii: počkáme, co bude fungovat nejen jim, ale i nadnárodní konkurenci, a podle toho svou službu postavíme,“ uvedl v rozhovoru pro deník Marek Singer. Prima opět na posledním setkání s novináři zdůraznila, jak je pro ni online prostředí čím dál tím důležitější a jeho role v distribučních platformách nezanedbatelně roste.

„Kromě Netflixu skoro všichni jdou cestou dvou cenových programů - jeden bez reklam a jeden, kde divák snese trochu reklamy a předplatné je zase nižší,“ popsal Singer model, na kterém by nová služba mohla fungovat, a doplnil: „Je to dobré pro zadavatele, protože je víc reklamního prostoru, je to dobré pro vysílatele a je to dobré pro diváka, že si může vybrat.“ Do Česka příští rok přijdou mj. služba Disney+, HBO Max (ex HBO GO), Discovery+ a další.

Ačkoliv bude poptávka po videu na vyžádání růst, Marek Singer nepovažuje za reálné, že by si některou ze služeb platila více jak polovina populace. „Já myslím, že zasáhnout 50 procent domácností jednou službou je skoro nemožné. Lidé si asi budou vybírat mix služeb. Tak jako v zahraniční to bude hodně tlačené společným balíčkem s telekomunikačním operátorem,“ upřesnil Marek Singer. Jedním z takových by mohla být například společnost Vodafone.

autor: lukpo
Spustit audio

Související