Prima Show bude kromě DVB-T2 od počátku i ve Vodafone TV a SledováníTV, Skylink bude následovat, o O2 TV se jedná

22. říjen 2021

Týden po startu stanice Nova Lady naplánovala spuštění své další televize také konkurenční FTV Prima. Kromě pozemního vysílání budou moci tento program od počátku sledovat také klienti kabelové a internetové platformy Vodafone TV, kanál od počátku zařadí také SledováníTV.cz. S ostatními operátory se počítá v horizontu několika týdnů.

V pozemním vysílání DVB-T2 je Prima Show podle očekávání dostupná v qHD rozlišení prostřednictvím multiplexu 22 Českých Radiokomunikací. V této síti mohou diváci naladit i další programy společnosti FTV Prima. Celkem je v DVB-T2 multiplexu 22 šířeno rovných deset programů této mediální skupiny, mimo jiné i doposud poslední přírůstek Prima Star.

„O víkendu zařadíme do programové nabídky Vodafone TV kanály Prima Show a Prima Star. Oba kanály budou ve špičkové HD verzi, a to ve všech programových nabídkách Klasik, Komfort a Komplet. Budou dostupné i pro aplikaci Vodafone TV, včetně možnosti zpětného přehrávání. Diváci je najdou na EPG pozicích 19 a 27,“ uvedl pro portál Digitální rádio mluvčí společnosti Vodafone Ondřej Luštinec.

Čtěte také

Už od 25. října bude Prima Show také součástí programové nabídky internetové služby SledováníTV. „Kanál Prima Show zařadíme do všech základních balíčků, budeme ho vysílat v rozlišení Full HD,“ sdělila marketingová manažerka operátora Marie Indráková s tím, že nová stanice bude k dispozici na některé z programových pozic vedle dalších kanálů společnosti FTV Prima. 

Další operátoři se zařazením nového celoplošného programu také počítají, nestane se tak ovšem hned příští týden v pondělí, ale spíše v horizontu několika týdnů. V tomto duchu hovoří zástupci O2 Czech Republic, Skylinku nebo společnosti Nej.cz, která také předpokládá zařazení kanálů Nova Lady a Prima Star. Zástupci Telly s Primou jednají, Kuki stanici zařadí od 1. listopadu a rozšíření T-Mobile TV aktuálně znemožňují technické změny služby.

autor: lukpo
Spustit audio

Související