Televizní kanál RTL UHD v roce 2019: formule 1, fotbalové přenosy a původní tvorba

11. září 2018

Kromě Ultra HD rozlišení přináší RTL UHD také podporu vysokého dynamického rozsahu pro věrné pojetí barevného spektra a mimořádný divácký zážitek.

Německý plnoformátový kanál RTL bude u své verze s ultra vysokým rozlišením nadále nabízet zejména sportovní obsah a také původní tvorbu. Provozovatel programu, mediální skupina RTL, potvrdila, že v roce 2019 se diváci mohou těšit na další přenosy závodů formule 1, Evropskou ligu UEFA a také originální tvorbu, kterou zahájí „fiction“ série Sankt Maik. RTL UHD je součástí placené televize HD+ a Sky Deutschland, její obsah se však objevuje i na volně šířeném kanálu UHD 1, který je kódován ve všední den pouze ve večerních hodinách.

„Po několika úspěšných testech Ultra HD v uplynulých měsících chceme inspirovat publikum také v roce 2019, a to s ještě větším podílem obsahu ve 4K,“ uvedl Andre Prahl, vedoucí distribuce programu v mediální skupině RTL Deutschland. „Ultra HD se v následujících letech stane samozřejmostí, a proto je třeba, abychom neustále v tomto směru sbírali zkušenosti,“ dodal Prahl. Pro zaujetí diváka používá německá plnoformátová televize u své UHD verze nejen 4K rozlišení, ale pochopitelně i vysoký dynamický rozsah HDR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související