Tematické kanály Kinosvět, WAR Svět válek a Horor film čekají změny, CS Mini skončí

25. červenec 2019

Kinosvět má nově nést označení CS Mystery, WAR Svět válek „CS History“ a Horor Film „CS Horror“. Oznámené změny regulátorovi mají být platné od 1. prosince.

Československá filmová společnost se pod novým majitelem, který vlastní také slovenskou televizí JOJ, dočká změn v portfoliu svých televizních stanic. Vyplývá to z tiskové zprávy z posledního zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Kinosvět má nově nést označení CS Mystery, WAR Svět válek „CS History“ a Horor Film „CS Horror“. Nadále beze změn má pokračovat pouze stanice CS Film. Kanály Československé filmové společnosti budou pokračovat všechny pod společnou hlavičkou „CS“.

Nový majitel tematických televizí plánuje uskutečnit tyto změny k 1. prosinci letošního roku. Změnám se nemá vyhnout ani dětská televize CS Mini, která na sdílené programové pozici se stanicí CS Film vysílá v ranních a dopoledních hodinách. Ke stejnému datu, tedy 1. prosinci, má Československé filmové společnosti zaniknout satelitní licence, což je jediné oprávnění pro distribuci tohoto kanálu. V praxi to znamená, že stanice ukončí vysílání. Majitel tematických televizí o těchto změnách zatím oficiálně neinformoval.

autor: lukpo
Spustit audio

Související