Třicet let existence Radia 1 připomene speciální kniha, přispět do ní můžete i vy

6. prosinec 2021

Třicetiletou historii dnes již kultovní tuzemské rozhlasové značky Radio 1 připomene v následujících měsících kniha, která nyní vzniká díky redakci portálu Proti šedi. Jeho šéfredaktorka Jana Kománková vyzvala návštěvníky webu, aby jí na e-mail posílali veškeré hmatatelné vzpomínky, které na stanici mají.

„Máte rádi Radio 1? Měli jste s ním někdy něco společného, jste jeho posluchači a máte nějaký zážitek spojený právě s ním? Našly by se u vás fotky a dokumenty, které s ním souvisejí? Právě začíná sběr materiálů do chystané knihy mapující jeho 30letou historii,“ informuje prostřednictvím portálu Proti šedi jeho šéfredaktorka Jana Kománková. Zájemci se ji mohou ozývat jak na soukromý tak i pracovní mail, případně kombinaci obou z nich.

Knížka o Radiu 1 bude mapovat jeho historii jak z pohledu současných aktérů, tak lidí, kteří Radiem 1 prošli kdysi. Pokusí se odpovědět na to, čím je první pražská soukromá rozhlasová stanice tak jedinečná a proč vyvolává tolik emocí. Na příkladech ze světa rozebere otázku, proč vlastně tento “starý” formát pořád funguje a jaké jsou výhledy do budoucna. Kromě několika VKV vysílačů využívá Radio 1 také distribuci v DAB+ multiplexu společnosti RTI cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související