TV Noe spustila „červené tlačítko“, její HbbTV aplikace už jsou aktivní. Přináší i nový stream Noe+

18. červen 2020

Hybridní menu je velmi jednoduché a otevřou ho i starší přijímače podporující takzvané hybridní vysílání. Divák musí mít svůj set-top box nebo televizor připojený k internetu.

Křesťanská TV Noe rozšířila servis pro své diváky o aplikace fungující na bázi takzvaného hybridního vysílání. Pro jejich využití potřebuje zájemce televizor nebo set-top box s podporou technologie HbbTV, který je připojený k internetu. V době psaní této zprávy bylo virtuální červené tlačítko aktivní pouze v multiplexech Českých Radiokomunikací, a to na všech verzích TV Noe, tedy jak ve standardním tak i vysokém rozlišení (HD). Určitou kuriozitou je, že na satelitu Astra bylo zapojeno chybně menu hudební stanice Óčko Star.

Co mohou diváci TV Noe v rámci HbbTV menu najít? Jedná se například o vysílání TV Noe ve vysokém rozlišení, Divák si může z menu vybrat ze tří kvalit – nízká, střední a vysoká. Úplnou novinkou je stream označený ikonou Noe+. Provozovatel TV Noe sem bude umísťovat v plné délce materiály, které se nevejdou do vysílání hlavního kanálu, případně zde nedostanou prostor vůbec. Podobným způsobem pracuje s HbbTV například ostravská televize Polar. Třetí aplikací v menu je pak televizní programový průvodce s fotkami.

autor: lukpo
Spustit audio

Související