Ultra HD kanál Fashion One 4K se vrátil na satelit, nevysílá však už přes Astru

9. duben 2020

Lifestylová televize byla do konce března součástí satelitní televize Skylink, následně její distribuce přes družici Astra nečekaně skončila. Nyní je program k dispozici z pozice 16 stupňů východně, kterou využívá slovenská služba AntikSat.

Stanice Fashion One 4K vysílá opět pro satelitní diváky v Evropě. Jako distribuční prostředek však nevyužívá pozici 19,2 stupně východně, družice Astra, ale konkurenční Eutelsat 16A. Tento satelit je zaparkován na pozici 16 stupňů východně. Pro běžného satelitního diváka, který kombinuje družice Astra 3B a „19,2“ se tak bohužel program v tuto chvíli stává nedostupným.

Lifestylové televize Fashion One 4K vysílala na orbitu už od podzimu 2015, před několika měsíci došlo na družici Astra 19,2 k zakódování jejího signálu a přístup k ní získali mimo jiné i klienti satelitní televize Skylink. Přerušení distribuce ke konci března 2020 proto mohlo řadu diváků překvapit. Vysílání stanice se objevilo v multiplexu společnosti A1 Broadcasting a v době psaní textu nebylo kódované.

Parametry příjmu: Eutelsat 16A (16 stupňů východně), 11595/V, SR 30000, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování (prozatím) žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související